VEZETŐI TANÁCSADÁS

Sokszor van úgy, hogy szervezetfejlesztési munkánk során munkatársakkal való foglalkozások alkalmával kezelnünk kell: “Könnyű a főnöknek, mert...” Ebben nem értünk egyet a munkatársakkal.

 

A vezetői szék, sokszor magányos hely. A  döntéshozatalban, a felelősségvállalásban. Tanácsadói munkánk során azon vagyunk, hogy a vezetők számára be tudjuk tölteni a vezetés-szakmai barát szerepét.

 

A legjobb vezetőknek mindig vannak olyan tanácsadói akik segítik Őt döntéselőkészítéssel, szakértelemmel, jó kérdésekkel. 

A vezetési tanácsadói munkánk során a legtöbbet felhozott és megoldott témák voltak:

Stratégia alkotás

Szervezeti hatékonyságfejlesztési módszerek, eszközök vállalatra igazítása

Szervezeti vezetés

Változások menedzselése

Döntéselőkészítés

Teljesítményértékelésekre felkészítés

Munkatársakkal kapcsolatos élethelyzetek kezelésében tanácsadás

Vezetői szerep-személy egyensúly kialakítása

Stratégia és üzleti modell alkotás

A stratégia, ha jól használják, az egyik legjobb vezetői eszköz a sikerességhez, az irányításhoz. Ne a weboldalnak szóljon, ne a külvilágnak, hanem rólunk, magunknak, és munkatársainknak. Egy jól elkészített stratégiában hinni lehet, motivációt, rendszerezettséget tud adni magunk és vállalkozásunk számára.


A szervezet számára legalkalmasabb módszertan alkalmazásával (SWOT, PESTLE, JTSZ, BCG, BPR, …) átvilágítjuk a vállalkozás jelenlegi működését, hogy megnézzük, milyen életszakaszát éli, mi az értéke a vállalatnak,
mi az, amit újra kell gondolnia a cégvezető(i)nek.

 

Segítünk a stratégiák kidolgozásában és megvalósításában, valamint a változásvezetés szervezeten belüli kommunikációjában. Közös munkánk eredménye lesz egy vonzó jövőképpel rendelkező és
teljesíthető célokkal vezérelt, motivált szervezet.

Utódlás és Generációváltás támogatás

A családi vállalatok, vállalkozások életében az utódlás, a generációváltás a szervezet életére ható változás.

A legtöbbször támogatást igénylő feladatok: Integráció, folyamatok, szerepkörök, kompetenciafejlesztések, elengedési és átadási folyamatok kialakítása, kísérése, szervezeti változások menedzselése, új szervezeti működések és struktúrák integrálása. Ezen feladatok definiálásában, kivitelezésében nyújtunk támogatást és megoldásokat megbízóink számára. 

Változásmenedzsment

A szervezet életét nagymértékben befolyásoló szervezeti változások hatékony vezetésének kialakításában és változási folyamatok végig vitelében nyújtunk megoldásokat. Eredménye lesz hogy a szervezet könnyebben fordul irányba, kevesebb lesz a konfliktus, térben és időben helyén kezelődnek a felmerülő aggályok, a változási folyamat gördülékenyebben megy végbe. Példák: stratégia irányvonal váltások, szervezeti átalakítások, digitalizációs átállások, ügyviteli rendszer váltásra felkészítés.

Ha még nincs ilyen stratégiája, vagy újra érdemes gondolnia a jelenlegit, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ugrás az oldal tetejére

© Minden jog fenntartva!

A www.4youconsulting.hu weboldal teljes tartalma, kifejezetten de nem kizárólagosan az idézetek, tematikák, terméknevek, módszertani leírások, know how-k a 4YOU COACHING Kft. szellemi terméke és tulajdona. A www.4youconsulting.hu tartalmának másolása, felhasználása nem engedélyezett. Idézetként történő felhasználás esetén nem módosítható az idézett tartalom, és megjelölendő a 4you coaching Kft., mint jogosult, a honlap címe www.4youconsulting.hu és a pontos forrás.